„ჩემს ოჯახში გიჟდებიან ამ კერძზე და ძალიან ხშირად ვამზადებ“ - თევზი ლიმონისა და სტაფილოს სოუსში
ინგრედიენტები
- თევზი (სკატი, კამბალა ან სხვა მსგავსი ტიპის თევზი) - 800 გ
- სტაფილო - 1 ცალი
- ლიმონი - 2 ცალი
- შაქარი - 3 ჩკ
- ფქვილი - 2 ჩკ
- კარაქი - 1 კ
- ლიმონის წვენი - 200 მლ
- ზეთი
- პილპილი
- მარილი
- პიტნის ფოთლები
- ოხრახუში
მომზადების წესი
თევზი დავჭრათ ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და მაღალ ცეცხლზე ზეთში შევწვათ, შემდეგ გადავიტანოთ ქაღალდზე დასაწრეტად. ამასობაში მოვამზადოთ სოუსი. სტაფილო და ხახვი წვრილად დავჭრათ და კარაქში მოვშუშოთ 1-2 წუთი, დავაყაროთ ფქვილი და მოვურიოთ. დავასხათ ლიმონის წვენი, დავუმატოთ თხლად დაჭრილი ლიმონი და წამოვადუღოთ. შევანელოთ მარილით, პილპილით და შაქრით. თევზი ამოვიღოთ თეფშზე, მოვასხათ სოუსი და გავაფორმოთ მწვანილით.
FACEBOOK კომენტარები
რეკომენდირებული