ექსპერტმა ყველის შესანახად საუკეთესო საშუალება დაასახელა
ყველი არის ერთ-ერთი ყველაზე მრავალმხრივი ინგრედიენტი რეცეპტების დიდი რაოდენობით. ექსპერტები გვირჩევენ, როგორ შეინახოთ სწორად ეს პროდუქტი ისე, რომ ის ახალი და გემრიელი დარჩე.
ყველი გახსნის შემდეგ უნდა გაახვიოთ ორმაგ ფოლგაში. ჯერ მთლიანად შეფუთეთ პერგამენტის ან ცვილის ქაღალდში, რაც ყველს სუნთქვის საშუალებას მისცემს. მომზადების შემდეგ ისევ შეფუთეთ ალუმინის ფოლგაში ან პლასტმასის შესაფუთ მასალაში.
გარდა ამისა, ექსპერტი გვირჩევს ყველის შენახვას მაცივრის ყველაზე ცივ ადგილას, 1-დან 7 გრადუს ცელსიუსამდე.
ყველი უნდა გაყინოთ?
„არ გაყინოთ ყველი ნაჭრებად, რადგან ყველი ცოცხალია და გაყინვა არა მხოლოდ შეაჩერებს დაბერების პროცესს, არამედ შეცვლის ყველის გემოსა და ტექსტურას გალღობის შემდეგ“, - გვაფრთხილებს ის.
თუმცა, გახეხილი ყველი მაინც შეგიძლიათ გაყინოთ, თუ გნებავთ უფრო დიდხანს შეინახოთ და გახეხილი ყველით რაიმეს გამოცხობას აპირებთ. ამ შემთხვევაში, მნიშვნელოვანია ყველის გალღობა. დარწმუნდით, რომ გალღობის შემდეგ ის არ არის სველი, რადგან ტენიანობის ცვლილებამ შეიძლება გავლენა მოახდინოს რეცეპტის საბოლოო შედეგზე.