"რაც ეს რეცეპტი ვისწავლე, საუზმის მომზადებაზე ბევრს აღარ ვფიქრობ და სულ ამას ვამზადებ... ყველა ოჯახის წევრს რომ მოეწონება ისეთია" - ხაჭოს ფუნთუშები
გემრიელი და რბილი ფუნთუშები ხაჭოთი არის დესერტი, რომელიც სუფრაზე დიდხანს არ დარჩება. ისინი შეიძლება მიირთვათ რძით, ჩაისთან და ყავასთან ერთად, ან წაიღოთ სამსახურში, სკოლაში ან სასეირნოდ.
ინგრედიენტები
ცომი
- რძე - 350 მლ
- ფქვილი - 600 გ
- კვერცხი - 1 ცალი
- შაქარი - 100 გ
- მარილი - 1 ჩკ
- საფუარი - 8 გ
- კარაქი - 80 გ
შიგთავსი
- არაჟანი 20% - 1 სკ
- ხაჭო - 200 გ
- კვერცხი - 1 ცალი
- შაქარი - 20 გ
- ნაღების ხაჭო - 2 სკ
- ლიმონის ცედრა
მომზადების წესი
თბილ რძეს დაუმატეთ შაქარი, საფუარი, კვერცხი, გაცრილი ფქვილი და მარილი და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ რბილი კარაქი და მოზილეთ ცომი. მზა ცომი გააჩერეთ თბილად ერთი საათის განმავლობაში.
შევსებისთვის შეურიეთ ხაჭო, შაქარი, არაჟანი, კვერცხი, ნაღების ყველი და ლიმონის ცედრა.
როცა ცომი ამოვა, დაჭერით და გააბრტყელეთ ოთხკუთხედის ფორმაში. გაანაწილეთ შიგთავსი, ერთ კიდეზე დატოვეთ 1 სმ ცარიელი. გადაახვიეთ რულეტად და დაჭერით ნაჭრებად
საცხობ სინზე მოათავსეთ ქაღალდი და ფუნთუშები ერთმანეთისგან სანტიმეტრის დაშორებით. დააფარეთ პირსახოცით და გააჩერეთ კიდევ 15-30 წუთის განმავლობაში.
სინი ფუნთუშებით შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში.