„გიზიარებთ რესტორნის შეფის საიდუმლოს, რომელიც თავად მასწავლა“ - საოცრად გემრიელი ღორის ნეკნების რეცეპტი
უგემრიელესი ნეკნები მზადდება თაფლის მდოგვის სოუსში. შემწვარი, წვნიანი, ოდნავ ტკბილი და ძალიან არომატული. აუცილებლად მიირთვით ლიმნით და ახალი როზმარინით. ეს ხაზს უსვამს მზა კერძის გემოს.
ინგრედიენტები
ინგრედიენტები
- ღორის ნეკნები - 1 კგ
- დაფქული შავი პილპილი - 0.5 ჩკ
- მარილი - 1.5 ჩკ
- როზმარინი - 1 ღერი
- ლიმონი - 1 ცალი სერვირებისთვის
- მდოგვი - 1 სკ
- თაფლი - 2 სკ
- ნიორი - 2 კბილი
ტაბულა
მომზადების წესი
გარეცხეთ ნეკნები, მსუბუქად გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით და მოაცალაეთ ზედმეტი ნაწილები. ნეკნებს ყველა მხრიდან კარგად წაუსვით მარილი და დაფქული შავი პილპილი. შეურიეთ თხევადი თაფლი, მდოგვი და დაჭერილი ნიორი. სილიკონის ფუნჯის გამოყენებით სოუსი გადაუსვით ნეკნებს. ნეკნები მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ტაფაზე, დავაფაროთ ფოლგა და ღუმელში შევდოთ 40 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. ფრთხილად ამოიღეთ ფოლგა და გააგრძელეთ ხარშვა კიდევ 20 წუთის განმავლობაში. ნეკნები დადეთ თეფშზე და დაუმატეთ ლიმნის ერთი ნაჭერი და როზმარინი.
FACEBOOK კომენტარები
რეკომენდირებული